Actueel woningaanbod
Vorige | Volgende

Blekerij 52 6212XW Maastricht

Prijs op aanvraag 

Neem contact met ons op

043-8516188

info@smart-property.nl

Omschrijving

'Maastricht wordt ook wel de meest Mediterrane stad van Nederland genoemd. De uitstraling van de stad, de manier van leven en genieten van het leven, zorgt er voor dat deze mooie stad bij iedereen bekend en geliefd is.' (2019, Residence Magazine) Maastricht; inderdaad een heerlijke bruisende stad aan de Maas. Deze plek is enorm veelzijdig en rijk aan historie en cultureel erfgoed. Van oudsher...

Kenmerken

Soort woning
Heel pand
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct
Bouwjaar
-1906
Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, in woonwijk, in centrum, beschutte ligging, aan water, aan vaarwater

Omschrijving

'Maastricht wordt ook wel de meest Mediterrane stad van Nederland genoemd. De uitstraling van de stad, de manier van leven en genieten van het leven, zorgt er voor dat deze mooie stad bij iedereen bekend en geliefd is.' (2019, Residence Magazine)

Maastricht; inderdaad een heerlijke bruisende stad aan de Maas. Deze plek is enorm veelzijdig en rijk aan historie en cultureel erfgoed. Van oudsher vestigden zich entrepreneurs op deze strategisch goed gelegen handelsplek. Zo ook eind 19e eeuw toen Louis Leonard Joseph L'hoŽst bij heeft gedragen aan de oprichting van de papierfabriek die we heden ten dage kennen als SAPPI. Om zich samen met zijn gezin te kunnen huisvesten liet Jospeh L'hoŽst als eerste na het afschaffen van de vestingwet in 1867 direct aan de Maas een riante villa bouwen. Uniek in zijn soort en gezien haar ligging start van een stedelijke ontwikkeling welke uitmondde in de residentiŽle wijk 'Villapark/Sint Pieter'. Vele welgestelden lieten hierna op deze plek prachtige villa's bouwen.

De nog steeds indrukwekkende villa L'hoŽst is ontworpen door architecten Rťmont & Fils uit Luik (B) die voor deze uitzonderlijke locatie met zicht op de Maas kozen voor een eclectische stijl. Deze voor deze periode kenmerkende stijl is verzamelnaam voor een groot aantal historische stijlen waarvan men, naar zeggen, het beste heeft gecombineerd in villa L'hoŽst. Met name een decoratieve toepassing van elementen in combinatie met een uniek lijnenspel geven villa L'hoŽst een bijzonder en statig cachet. Niet voor niks dat deze verborgen parel ook heden ten dagen alleszins allure uitstraalt. Door de jaren heen heeft deze locatie diverse functies gekend. Zo is er lange tijd in gewoond, hebben er diverse bedrijven kantoor in gevestigd en is villa L'hoŽst thans in handen van een monumentale bewonderaar die villa L'hoŽst zal brengen naar het comfort van hedendaags leven waarbij de indrukwekkende historie van deze plaats gerespecteerd blijft.

'De gaafheid van de villa is in redelijke mate bewaard gebleven, de cultuur- en architectonische zeldzaamheidswaarde is redelijk groot' (Monumentenregister)

Thans in verkoop via SmartProperty Makelaardij deze exclusieve monumentale villa bekend als 'villa L'hoŽst'. Uniek gelegen aan de Maas en een parel als het gaat om monumentaal erfgoed. Een plek met een zeer indrukwekkende historie en tal van mogelijkheden.

BEGANE GROND
Vanaf de doodlopende weg 'Blekerij' komt u aan bij het omheinde perceel van Villa L'hoŽst. Hier is tevens een private parking met ruimte voor 6 auto's, toegang naar het souterrain en een achtergelegen tuin.

TUIN
Door het aankopen van een deelperceel is er aan de achterzijde van de villa een extra buitenruimte gecreŽerd.

Via het bordes komt u bij de hoofdentree van de villa. Hier zullen u en uw gasten direct worden bevangen door de gratie van deze monumentale plek. Marmeren vloeren, hoge plafonds tot wel 4.60 meter met zeer fraaie ornamentiek en de hoge deuren bieden uitermate statig cachet. Er zijn twee grote ruimtes voorzien van visgraten eikenvloer en Het bewaard gebleven trappenhuis brengen u naar uw verdieping.

SOUTERRAIN
De gehele villa is onderkelderd.

1e VERDIEPING
Via de vaste trap met grote raampartij en zicht op de achtertuin komt u op de eerste verdieping. Ook hier gaat de gratie van villa L'hoŽst door met grote ruimtes, behouden ornamenten en vloeren, veel lichtinval en een prachtig zicht op de Maas. Er is toegang naar het balkon (5 m2) boven de entree.

2e VERDIEPING
Deze verdieping, eveneens te bereiken via het trappenhuis werd gebruikt als slaapgedeelte. Ook hier aangenaam lichtinval en grote ruimtes.

BIJZONDERHEDEN
- Per direct te aanvaarden
- Perceel: 697 m2
- thans vergund met 3 wooneenheden
- zie ook: https://www.smart-property.nl/villa-lhoŽst.html

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Heel pand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
529 m²
Bruto inhoud
2.618 m³
Perceeloppervlakte
697 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
4

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Maastricht
Sectie
E
Perceel
3266
Oppervlakte
660 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Maastricht
Sectie
E
Perceel
3464
Oppervlakte
37 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, in woonwijk, in centrum, beschutte ligging, aan water, aan vaarwater
Tuintype
achtertuin
Tuin
Aan te leggen, 12 x 6.40 m
Oppervlakte
77 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
parkeerplaats
Capaciteit
6

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein, parkeervergunningen, betaald parkeren

Foto's