Actueel woningaanbod
Vorige | Volgende

Blekerij 52 A 6212XW Maastricht

Vraagprijs € 1.295.000 k.k.

Neem contact met ons op

043-8516188

info@smart-property.nl

Omschrijving

Maastricht, heerlijke bruisende stad aan de Maas. Rijk van historie en aan cultureel erfgoed. Van oudsher vestigden zich entrepreneurs op deze strategisch zo goed gelegen plek. Zo ook eind 19e eeuw toen Joseph L'hoŽst bij heeft gedragen aan de oprichting van de papierfabriek die we heden ten dage kennen als SAPPI. Om zich samen met zijn gezin te kunnen huisvesten liet hij als eerste na het...

Kenmerken

Soort woning
Begane grond appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
-1906
Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, in centrum, aan water, aan vaarwater, aan rustige weg

Omschrijving

Maastricht, heerlijke bruisende stad aan de Maas. Rijk van historie en aan cultureel erfgoed. Van oudsher vestigden zich entrepreneurs op deze strategisch zo goed gelegen plek. Zo ook eind 19e eeuw toen Joseph L'hoŽst bij heeft gedragen aan de oprichting van de papierfabriek die we heden ten dage kennen als SAPPI. Om zich samen met zijn gezin te kunnen huisvesten liet hij als eerste na het afschaffen van de vestingwet in 1867 direct aan de Maas een riante villa bouwen. Uniek in zijn soort en gezien haar ligging start van een stedelijke ontwikkeling welke uitmondde in de residentiŽle wijk 'Villapark/Sint Pieter'. Vele welgestelden lieten hierna op deze plek prachtige villa's bouwen.

De nog steeds indrukwekkende villa L'hoŽst is ontworpen door architecten Rťmont & Fils uit Luik (B) die voor deze uitzonderlijke locatie met zicht op de Maas kozen voor een eclectische stijl. Deze voor deze periode kenmerkende stijl is verzamelnaam voor een groot aantal historische stijlen waarvan men, naar zeggen, het beste heeft gecombineerd in villa L'hoŽst. Met name een decoratieve toepassing van elementen in combinatie met een uniek lijnenspel geven villa L'hoŽst een bijzonder en statig cachet. Niet voor niks dat deze verborgen parel ook heden ten dagen alleszins allure uitstraalt. Door de jaren heen heeft het Rijksmonument diverse functies gekend. Zo is er lange tijd in gewoond, hebben er diverse bedrijven kantoor in gevestigd en is villa L'hoŽst thans in handen van een monumentale bewonderaar die villa L'hoŽst zal brengen naar het comfort van hedendaags leven waarbij de indrukwekkende historie van deze plaats gerespecteerd blijft.

'De gaafheid van de villa is in redelijke mate bewaard gebleven, de cultuur- en architectonische zeldzaamheidswaarde is redelijk groot' (Monumentenregister)

DE PLANNEN: Appartement 'Louis'
Villa L'hoŽst zal casco volledig en kwalitatief worden gerenoveerd en met een uitbouw aan de Westgevel worden vergroot. Vervolgens wordt de villa opgesplitst in het twee-laags penthouse-maisonnette genaamd 'Leonard' en het riante luxe begane grond appartement 'Louis' met eigen tuin. De statige entree biedt toegang naar de beide verblijven waarbij een lift geplaatst wordt voor een optimaal levensbestendig comfort. Er is gekozen voor een casco oplevering zodat de afbouw volledig naar wens kan geschieden.

BEGANE GROND
Vanaf de doodlopende weg 'Blekerij' komt u aan de automatische poort van Villa L'hoŽst. Deze is voorzien van een intercom waarmee u verzekerd bent van optimale veiligheid en privacy. Op het afgesloten terrein rondom de villa bevinden zich 6 parkeerplaatsen waarvan er 2 zijn toebedeeld aan elke residentie.

Via het bordes komt u bij de hoofdentree van de villa. Hier zullen u en uw gasten direct worden bevangen door de gratie van deze monumentale plek. Plafond- en deurhoogtes tot 4,60 meter en diverse stijlelementen geven de juiste gratie.

ENTREE
Het royale appartement beschikt over de mogelijkheid tot het creŽren van een royale leefkeuken (30 m2) en ensuite de living (34 m2). Hoge raampartijen bieden een adembenemend zicht op de Maas. Hiernaast is er een extra ruimte (11 m2) voor verschillende doeleinden, een wasruimte/pantry, de tuinkamer (37 m2) en 2 slaapkamers (26 m2 + 22 + 10 m2). Naar wens kan er bij elke slaapkamer een ruime badkamer worden voorzien. Middels de uitbouw is er de tuinkamer (37 m2) van waaruit de tuin (77 m2) toegankelijk is. Monumentale elementen zoals de ornamenten en haarden zullen behouden worden. U mag rekenen op een zeer exclusieve en bijzondere woonbeleving.

SOUTERRAIN
De volledige villa is onderkelderd en zal ruimte bieden aan een gezamenlijke fietsenkelder, opslag voor huisvuil, de technische ruimte en eigen berging.

BIJZONDERHEDEN
- 2 parkeerplaatsen (mogelijkheid tot 2 extra parkeerplaatsen)
- 204 m2 gebruiksoppervlakte
- 77 m2 tuin
- Exclusief wonen in de hogere welstandsklasse

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Begane grond appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
204 m²
Overige inpandige ruimte
45 m²
Bruto inhoud
1.468 m³
Perceeloppervlakte
697 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
2

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Maastricht
Sectie
E
Perceel
3266
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Maastricht
Sectie
E
Perceel
3464
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, in centrum, aan water, aan vaarwater, aan rustige weg
Tuintype
achtertuin
Tuin
12 x 6.40 m
Oppervlakte
77 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
parkeerplaats
Capaciteit
2

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein, betaald parkeren

Foto's